Autor:
Eva-Kaia Vabamäe

Humanitaarteaduste ja kunstide valdkonna praktika- ja töömess

22. veebruaril kell 11.00-14.30 on kõik humanitaarteaduste ja kunstide valdkonna tudengid oodatud Tartus Jakobi 2 õppehoones toimuvale praktika- ja töömessile, et tutvuda erinevate praktikapakkumistega ning osaleda karjäärivõimalusi tutvustavates töötubades. 

Messialal on Sul võimalus küsida otse valdkonna paljude praktikapartnerite käest, milliseid praktikavõimalusi pakutakse, mis tingimustel käib asutusse kandideerimine, millal saab praktikat sooritada jne. Esindatud on muuseumid, kultuuriasutused, ettevõtted ja Euroopa Komisjoni esindus. Täispika osalejate nimekirja leiad teate lõpuosast. 

Messialaga paralleelselt saad külastada töötubasid, kus räägitakse nii töö- kui praktikakoha otsimisest kui karjäärivõimalustest Euroopa Liidu institutsioonides. Välistudengitele suunatud ingliskeelses töötoas antakse nõu, kuidas leida tööd Eestis. 

 

 

Töötoad

Karjääri- ja praktikavõimalused Euroopa Liidu institutsioonides

Kell 11.15-12.00, Jakobi 2-130

Karjääripäeval tutvustame lähemalt Euroopa Liidu institutsioone ja toome välja praktikavõimalused Euroopa Parlamendis, Euroopa Komisjonis ja Euroopa Nõukogus. Räägime lähemalt suures organisatsioonis töötamise kasust, kandideerimiseks vajalikest nõuetest ja esitatavatest dokumentidest. Jagame enda kogemusi nii tööst rahvusvahelises organisatsioonis kui ka konkreetsemalt tõlkeosakonnas. Töötoa lõpus on kõigil võimalik küsida küsimusi.

Tõõtuba viivad läbi Euroopa Liidu karjäärisaadik Gloria Margret Rose ja Euroopa Komisjoni Eesti esinduse keelenõunik Elis Paemurd

Kuidas leida endale sobiv praktika- või töökoht?

Kell 12.00-13.00, Jakobi 2-130

Tahaksid leida põnevat praktikakohta või erialast tööd, aga sobivaid pakkumisi ei tundu olevat?
Seminaril tutvume mitmete võimalustega ja jagame ideid, kust otsida ja kuidas tegutseda, et selliseid pakkumisi siiski leida.

Töötuba viib läbi TÜ karjäärinõustaja Mare Aru

 

 

How to find a job in Estonia?

13.00-14.00, Jakobi 2-130

In the workshop we will discuss the following topics:

  • Characteristics of Estonia. Situation in Labour Market and dynamics (statistics, employment, reasons, forward-looking projections).
  • Various ways to find a job. Job finding steps.

Workshop is hosted by UT Career Counselor Kadri Jurs.

 

Asutus Praktikavõimalused
Tartu Ülikooli muuseum muuseumipraktika (töö kogudega, töö haridusvaldkonnas, kommunikatsioon, turundus, tõlkimine jm muuseumiga seotud tööd)
Tartu Ülikooli nõustamiskeskus nõustame ja koolitame tudengeid endale sobiva praktika ja töö leidmisel
Eesti Kirjandusmuuseum muuseumipraktika (töö arhiivides), täpsem teave messi toimumise ajaks
Eesti Rahva Muuseum muuseumipraktika (töö kogudega, töö haridusvaldkonnas, kommunikatsioon, külastajauuringud, kaasaja argikultuuri dokumenteerimine, turundus, tõlkimine jm muuseumiga seotud tööd)
Eesti Teatri Agentuur statistika- ja näidendite andmebaasi täiendamine; näidendiraamatukogu korrastamine; tõlkimine ja annotatsioonide kirjutamine; ürituste korraldamine; kodulehe täitmine
Euroopa Komisjon tõlkepraktika
Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 Tartu 2024 turundussündmuste korraldamine perioodil mai-september 2023 ning võimalik jätkata tööampsudega ka kultuuripealinna aastal
Finnair Business Services OÜ finants, raamatupidamine
Luisa Tõlkebüroo tõlkepraktika: juunioriprogramm
MTÜ Wikimedia Eesti keeletoimetamispraktika, tõlkepraktika, kommunikatsioonipraktika
Nordea Bank AB Eesti filiaal tööpakkumised pangas erinevatel ametikohtadel, sh Skandinaavia keelte oskajatele (vaata ka Nordea Graduate Program).
Rahvusarhiiv andmete sisestamine, kogude kirjeldamine ja muu vastavalt võimalusele
SA Narva Muuseum muuseumipraktika: näituste koostamine, kujundus ja graafiline disain, töö kogudega, teadustöö, keeletoimetamine
SA Noored Kooli Kahe aastane programm, mille jooksul osaleja töötab täiskohaga õpetajana ning õpib Tallinna Ülikoolis
Tartu Linnaajaloo Muuseumid muuseumipraktika (töö kogudega, arheoloogia, haridusvaldkond, kommunikatsioon, kultuurikorraldus)
Visit Tartu uue kodulehega seotud tööd, projektijuhtimine; turundus ja sündmuskorraldus; tõlkepraktika; andmete sisestamine

 

Cafe Norden

Café Norden

Üliõpilane juhendajaga arheoloogialaboris

Humanitaarteaduste ja kunstide valdkonna karjääripäev

Germanistika üliõpilased Berliinis

Germanistika üliõpilased käisid Potsdamis ja Berliinis õppereisil