10 aastat baltistika raamatukogu loomisest

30. märtsil 2012. aastal ehk täna kümme aastat tagasi avati Tartu Ülikooli maailma keelte ja kultuuride kolledžis baltistika auditoorium-raamatukogu.

Sel pidulikul päeval olid teiste seal kohal Läti Vabariigi suursaadik Eestis Kārlis Eihenbaums, Leedu Vabariigi suursaadik Eestis Juozas Bernatonis, Läti keele agentuuri, Leedu haridus- ja teadusministeeriumi ja Eesti haridus- ja teadusministeeriumi ning Vilniuse ülikooli esindajad.

Kümne tegusa aasta sisse on mahtunud nii õppetöö, muuhulgas valikmooduli "Baltimaade kultuurid ja ühiskond" (24 EAP) avamine, kui ka põnevad ühisprojektid, näiteks iga-aastane rahvusvaheline tudengikonverents Bridges in the Baltics, mis käesoleval aastal toimub taas Varssavi ülikoolis. Samuti 2017. aasta sügisel Tartu, Läti ja Vilniuse Ülikoolide rektorite poolt välja kuulutatud ühine kolme rektori stipendiumikonkurss, millega soovitakse edendada eesti, läti ja leedu keele ning kultuuri õpetamist ja õppimist ning mille lõppvoor toimub sel kevadel Riias.

Soovime tänada kõiki, kes nõu ja jõuga abiks on olnud, ning palju edu kõigile endistele ja praegustele õppejõududele ning üliõpilastele!

Kõik läti ja leedu keele, kultuuri, kirjanduse ja ajaloo huvilised on maailma keelte ja kultuuride kolledži kursustele endiselt oodatud.

Loengukursus „juudiküsimusest“ Vene impreeriumis

Tuscia Ülikooli (Viterbo, Itaalia) professor Alessandro Cifariello peab lühikese venekeelse loengukursuse juudiküsimuse ajaloost Venemaal.
Linda Tender koos kursusekaaslaste ja TÜ rektori Toomas Asseriga

Linda Tender: võõrkeelne õpe andis mulle juurde keele, milles mõelda

Master's Students of  European Languages and Cultures Studying

Vaata järele: Euroopa keelte ja kultuuride magistriõppe infotund