Gränsland Narva – Нарвский Рубеж – Piiriala Narva

12. ja 13. novembril toimuva ürituse „Piiriala Narva“ temaatika käsitleb Narva seoseid
Rootsiga ja Narvat kui piirilinna. Üritus heidab valgust Narva ajaloolisele piiriäärsele staatusele ja identiteetile piiriala ja kohtumispaigana erinevate suurvõimude, keelte ja identiteetide vahel. Esinevad teadlased ja artistid Rootsist, Soomest ja Eestist.

Üritus koosneb kõigile avatud kahepäevast konverentsist Narva Kolledžis ja Narva linnuses, kus sõna saavad Rootsi, Soome ja Eesti teadlased. Kokku peetakse kaheksa ettekannet, millest viis on rootsi, kaks vene ja üks inglise keeles.

Laupäeva pärastlõunal toimub tasuta kontsert, kus Rootsi ja Eesti trubaduurid esitavad 18. sajandi rootsi ja balti muusikat ja luulet.

Üritus on seotud iga-aastase Narva linnuses toimuva Narva Muuseumi ajaloofestivaliga, mille haripunktiks on 1700. aastal toimunud lahingu taasesitamine.

Tänu Põhjamaade Ministrite Nõukogu esinduse Eestis finantseerimisele on Tartu Ülikoolis Skandinaavia keeli õppivatel ja õpetavatel üliõpilastel, teadlastel ja õppejõududel võimalik sõita laupäeval, 13. novembril bussiga Tartust Narva ja tagasi. Buss väljub Tartust kell 7 hommikul (täpne koht selgub hiljem) ja jõuab Tartusse tagasi õhtul. Sõidusoovist palume teada anda e-postiaadressile viivika.voodla@ut.ee.

Program

"Piiriala Narva" kuulub Tartu Ülikooli skandinavistika osakonna 30. aastapäeva ürituste sarja. 

Rahvusvaheline Ulmeuuringute Ühingu suur aastakonverents 07.-11.05.2024

Tartu Ülikoolis toimub Rahvusvahelise Ulmeuuringute Ühingu suur aastakonverents

Laps nutiseadmega

Kõne-eelne nutikohtumine võõrkeelega päästab lapse aktsendist

töötuba

Tulemas on mitmepäevane automaatse morfosüntaktilise annotatsiooni töötuba